Lån utan inkomst

Inkomst är en av de viktigaste faktorerna som långivare beaktar när de beslutar om att bevilja eller avslå en låneansökan. Det är dock fortfarande möjligt att få ett lån utan en stabil inkomst, även om alternativen kan vara mer begränsade.

Att ta ett lån utan inkomst innebär att du söker och beviljas ett lån trots att du inte har någon regelbunden eller stabil inkomst. Dessa lån är ofta mindre och har högre räntor, eftersom långivarna tar en större risk.

Möjligheterna att låna pengar har ökat de senaste åren. Pratar man om att låna pengar tänker man på ett traditionellt lån på banken men faktum är att det som blivit riktigt populärt är mikrolån. Mikrolån är mindre sms lån man tar med antingen mobil eller dator och går väldigt fort in på kontot. Ofta tar man ett mikrolån för att snabbt betala av en skuld eller faktura.

Det rekommenderas inte att ta ett mikrolån eller snabblån för ett husbygge eller renovering. Det beror på att när man lånar genom ett mikrolån eller snabblån får man en väsentligt högre ränta än i vanliga banken. Detta är inget konstigt egentligen då man får pengarna på bara någon dag och man betalar tillbaka efter någon enstaka månad.

Trots detta ganska enkla tillvägagångssätt så har mikrolån fått mycket kritik i media där det framställs som ockerlån. Så är det alltså inte. Vill du läsa mer om mikrolån eller teckna ett redan nu så kan du kika in på sidan för information om hur du ska gå tillväga.

lån-utan-inkomst

Svårt att låna på banken utan inkomst

Att låna pengar utan inkomst har länge varit väldigt svårt. När man går till banken måste man alltid uppge hur mycket pengar man tjänar och så vidare, detta för att banken ska kunna försäkra sig om att du kommer kunna betala tillbaka pengarna du lånat. Detta är inget konstigt i sig men det är lite svårt för de som inte har någon fast inkomst att få lån under dessa premisser. Men inte längre, nu finns det nämligen flera olika företag som erbjuder sms lån till dig som inte har någon fast inkomst.

Just detta att kunna låna pengar är någonting som blivit otroligt populärt och räddat väldigt många människor från tråkigheter som kronofogden och inkasso. Har man till exempel en faktura eller räkning som verkligen måste betalas och man vet att man kommer få in lite pengar snart i form av lön eller annan ersättning så är det ju kanon att det faktiskt finns företag som litar på dig som kund och är villiga att låna ut pengar till dig så du kan betala av dessa skulder och när du är klar med det så kan du även betala tillbaka lånet i fråga.

Så låt inte det faktum att du inte har någon fast inkomst för tillfället hindra dig, in och låna av ett av de företag som erbjuder sms lån utan fast inkomst redan idag!

Vilka typer av lån utan inkomst finns det?

Det finns flera typer av lån som kan vara tillgängliga för de utan inkomst:

  • Sms-lån eller snabblån: Dessa är mindre lån som kan beviljas snabbt, ofta inom några timmar eller till och med samma dag. Dessa lån har ofta högre räntor och avgifter och bör bara användas som en sista utväg.
  • Studielån: Om du är student kan du vara berättigad till studielån, trots att du kanske inte har någon regelbunden inkomst.
  • Lån med säkerhet: Om du äger fast egendom, som ett hus eller bil, kan du använda detta som säkerhet för att få ett lån. Dessa lån har oftast lägre räntor, men om du inte kan betala tillbaka lånet riskerar du att förlora din egendom.

Låna pengar utan inkomst

Alla har vi, eller i alla fall många, någon gång varit arbetslösa och känt att pengarna inte räcker till. I dag finns det dock bra alternativ för alla utan jobb. Fenomenet går under benämningen låna pengar utan inkomst. Kanske låter det som ett skämt, men sanningen är den att numera finns det faktiskt kreditgivare som lånar ut pengar till individer utan fast inkomst.

Vissa krav ställs dock på dig som låntagare. Du måste ha fyllt 18 år samtidigt som du är folkbokförd i Sverige. Att du är ägare av ett svenskt mobilabonnemang ses också som en självklarhet. Om du har betalningsanmärkningar kan du också få svårt att låna utan inkomst. Det dyker dock upp allt fler och fler kreditgivare som lånar ut pengar till folk med skulder.

Men hur är det egentligen möjligt att låna pengar utan någon egentlig inkomst? Svaret stavas konkurrens. För varje dag som går blir låneinstituten bara fler och fler, vilket leder till ökad konkurrens. Det har gjort att företagen har tvingats sänka kraven för att kunna locka kunder. Hos vissa företag så kan du låna 10 000 kr utan inkomst medans andra ställer krav på en årsinkomst på minst 10 000 kronor.

Studiebidrag och lån utan inkomst

Att ha studiebidraget som enda inkomst är långt ifrån någon dans på rosor. Som tur är har flera låneföretag förstått det – och därför börjat erbjuda lån till studenter. Alltså kan du som student snabbt och enkelt låna pengar. Och alla som varit student vet att några extra tusenlappar bokstavligt talat kan göra skillnad. Låna pengar utan inkomst kan ärligt talat göra susen.

Men värt att tilläga är att du inte bör ta ett snabblån om du verkligen inte är i behov av det. Att låna pengar som student för att ha råd med ett helrör på krogen är inget vi rekommenderar. Utan det är bara om det verkligen kriser som du bör ansöka om ett snabblån. Återbetalningsperioden är nämligen mycket kort samtidigt som räntan är hög.

Om du dessutom inte betalar tillbaka lånet i tid kan du räkna med en ännu högre ränta. Vissa långivare erbjuder möjligheten att förlänga lånet, men det avråder vi dig från att göra just på grund av den stigande räntan.

Risker och överväganden

Att ta ett lån utan inkomst kan innebära betydande risker. Eftersom du inte har någon regelbunden inkomst kan det vara svårt att betala tillbaka lånet, vilket kan leda till sena avgifter, högre räntor och till och med förlust av egendom om du har använt det som säkerhet för lånet.

Innan du ansöker om ett lån utan inkomst, bör du överväga andra alternativ. Det kan till exempel vara möjligt att sälja oönskade föremål, minska dina utgifter eller söka ekonomisk rådgivning.

Det är också viktigt att göra en noggrann jämförelse av de olika lån som är tillgängliga för dig. Se till att du förstår alla avgifter, räntor och villkor innan du ansöker.

Att ta ett lån utan inkomst är möjligt, men det innebär vissa risker och bör inte göras lättvindigt. Om du överväger att ta ett lån utan inkomst, bör du noggrant överväga dina alternativ, se över din ekonomiska situation och söka professionell rådgivning om det behövs.