Sms lån

sms-lån-som-beviljar-alla

Marknaden för smslån är väldigt stor och inte minst i Sverige där personer lånar allt mer. Men marknaden för smslån är en fri marknad vilket betyder att det finns många aktörer ute. Att låna pengar gratis är inget problem idag. Dessa aktörer konkurrerar hela tiden om kunder och konkurrensen innebär låga räntor och avgifter. Men det innebär också att många låneföretag har olika erbjudanden för att locka till sig nya kunder. Ett av alla erbjudanden är gratislånet.

Ett lån som trots namnet inte är helt gratis, men det är ett lockande och bra erbjudande. Vad gratislånet innebär är att du som låntagare slipper betala ränta på lånet och betalar därför endast grundläggande avgifter amorteringar. Detta förutsatt att du betalar tillbaka i tid. Om du av någon anledning inte skulle ha möjligheten att betala tillbaka ditt lån tillkommer avgifter på det försenade lånet. Detta gäller inte bara gratislån. Om du är ute efter att få ett billigt lån när du smslånar är ett letande efter gratislån som erbjuds en stark rekommendation då räntan på många lån kan vara hög, så att slippa denna är väldigt förmånligt.

Sms lån, som gjorde sitt inträde på marknaden för några år sedan, drabbades tidigt av negativa rykten som gav en oseriös prägel åt hela branschen. Idag är situationen annorlunda: långivarna som erbjuder sms lån har blivit mer professionella och det är nu möjligt att säkert ansöka om och erhålla ett sms lån utan att riskera att falla i ekonomiska fällor.

Men det är fortfarande viktigt att göra din hemläxa. Förstå villkoren och avgifterna innan du ansöker om ett sms lån. Dessa lån är lätta att ansöka om, ofta via telefon eller dator, och svar kommer oftast inom en timme. Beloppet som kan lånas varierar, men ligger oftast mellan 1 000 och 20 000 kronor.

Erbjudanden med sms lån

Sms lån, ofta kallade snabblån, är små kortfristiga lån som snabbt har vuxit i popularitet tack vare sin snabba utbetalningsprocess och lätta tillgänglighet. För att stå ut i den tuffa konkurrensen har många långivare börjat locka nya kunder med erbjudanden om kostnadsfria sms lån. Men vad innebär det egentligen?

Kostnadsfria sms lån till nya kunder

Det första som är viktigt att förstå är att dessa erbjudanden vanligtvis bara gäller för nya kunder. Långivare är villiga att ta risken eftersom de hoppas att kunden kommer tillbaka och lånar igen, denna gång med ränta.

Ingen ränta

Kostnadsfria sms lån innebär att du inte behöver betala någon ränta på lånet under den första låneperioden. Om du skulle låna 1000 kronor, är det exakt 1000 kronor du ska betala tillbaka inom den angivna tiden.

Vikten av att läsa lånevillkoren

Även om ett lån marknadsförs som kostnadsfritt, är det avgörande att gå igenom alla villkor noggrant. Det kan finnas dolda avgifter, som uppläggningsavgift eller andra kostnader som kan tillkomma.

Tidsbegränsning

De flesta kostnadsfria sms lån kräver att du betalar tillbaka lånet inom en specifik tidsram, ofta inom 30 dagar. Om lånet inte betalas tillbaka inom den tidsfristen kan höga räntor och avgifter tillkomma.

Använd jämförelsesidor

Om du är intresserad av att ta ett sms lån, är det klokt att använda en jämförelsesida. Dessa sidor ger en översikt över olika långivares erbjudanden, räntor, avgifter och villkor, vilket gör det lättare för dig att hitta det bästa erbjudandet.

Medan erbjudanden om kostnadsfria sms lån kan verka tilltalande, är det viktigt att noga överväga alla villkor och eventuella dolda avgifter. Genom att vara informerad kan du ta beslut som är i linje med din ekonomiska situation och undvika oväntade kostnader.

Att hitta det rätta smslånet

Det bästa sättet att hitta ett smslån som passar dina behov är att använda de sökfunktioner som finns på internet. Genom att ange dina egna preferenser kan du filtrera sökresultaten så att du endast ser de lån som passar dina kriterier. Du kan sedan jämföra villkoren, priserna och recensioner från andra kunder för att hitta det bästa lånet för dig.

Kom dock ihåg att sms lån bör återbetalas i tid för att undvika svåra ekonomiska konsekvenser. Om du inte betalar tillbaka lånet enligt avtalet kan ärendet gå vidare till inkasso och eventuellt till Kronofogden, vilket kan resultera i en betalningsanmärkning. Om du har en osäker ekonomi och är tveksam till din förmåga att betala tillbaka lånet i tid, bör du överväga andra alternativ innan du ansöker om ett sms lån.

olika-lånetyper

Sms lån utan UC med alternativa kreditupplysningar

Banksystemet utför generellt kreditkontroller vid varje ny låneansökan, som en del av rutinprocessen och som ett krav enligt svensk lag. Majoriteten av dessa banker använder Upplysningscentralen (UC), den största kreditupplysningsbyrån, som ägs av några av Sveriges mest framstående banker. UC upprätthåller detaljerade register över individuella kreditprofiler, vilket ger en bild av deras ekonomiska tillstånd. Har man en gång fått en betalningsanmärkning i deras register kan det ta tid att återvinna sin finansiella trovärdighet, vilket kan leda till komplikationer vid framtida låneansökningar. UC håller även reda på lån från alla de banker de samarbetar med och kan således tillhandahålla information om en potentiell kunds befintliga lån.

Alternativa kreditupplysare för sms lån

För individer som har svårt att erhålla lån från långivare anslutna till UC, kan sms lån utgöra en bra lösning. Sådana långivare använder alternativa kreditupplysare för att ge människor, som kanske tidigare har haft ekonomiska missöden, en möjlighet att låna pengar. På grund av de strikta villkoren och höga avgifterna som associeras med dessa lån har smslån fått ett rykte om att orsaka ekonomiska problem. Men om man är väl förberedd och noga granskar de aktuella villkoren, är det faktiskt möjligt att låna pengar kostnadsfritt i 30 dagar. Dessa kreditupplysningar utförs av andra aktörer, såsom Bisnode eller Creditsafe.

Så ansöker du om sms lån utan UC

För att hitta smslån som inte kräver UC-kontroller kan du använda olika online-söktjänster för snabblån. Genom att ange att du vill undvika långivare som använder UC, kan du säkerställa att du hittar de mest lämpliga långivarna för dina behov. Granska sedan dina sökresultat och jämför de olika alternativen för att se vilket som passar dig bäst. Ansökningsprocessen är ofta snabb och svar kan komma inom en timme. Beroende på vilken bank du har, kan pengarna ofta betalas ut redan samma dag.

Sms lån trots betalningsanmärkning

För banker och långivare som tillhandahåller stora lån, är betalningsanmärkningar ofta en oöverstiglig hinder för att godkänna låneansökningar. Betalningsanmärkningar kan generellt försvåra att få tillgång till kredit och lån. Som ett alternativ erbjuder vissa smslångivare mindre lån även till de som har en historik av betalningsanmärkningar. De erkänner att tidigare ekonomiska problem eller misstag inte nödvändigtvis speglar låntagarens nuvarande ekonomiska status.

Dessa långivare tar vanligtvis hjälp av alternativa kreditupplysare för att tillgodose behoven hos denna typ av låntagare. Enligt svensk lag är en kreditkontroll obligatorisk för alla företag som tillhandahåller lån, och syftar till att skydda konsumenter från skuldsättning. Låntagare kan förvänta sig svar på sina ansökningar inom en timme från smslångivare, och beroende på låntagarens bank kan lånet potentiellt betalas ut samma dag. Dessa lån bär dock oftast en högre kostnad jämfört med traditionella lån, huvudsakligen på grund av den högre risk som långivaren tar genom att bevilja snabblån till personer som vanligtvis avvisas av andra banker.

Sms lån utan inkomst

För att få ett sms lån hos en traditionell bank krävs oftast en fast inkomst och en viss årlig inkomstnivå. Denna kravställning beror på att banken vill minimera risken med att låna ut pengar. Banken behöver försäkran om att låntagaren har förmågan att återbetala lånet samt eventuella avgifter. Detta blir särskilt relevant vid lån för större summor som exempelvis hus- eller billån. Men om du behöver ett mindre lån för att täcka oförutsedda utgifter och saknar en fast inkomst kan det vara komplicerat att få lånet beviljat. Alternativet att låna från familj eller vänner kanske inte heller finns. I dessa fall kan ett sms lån eller snabblån visa sig vara den bästa lösningen.

Sms lån utan krav på inkomst

Kreditgivare specialiserade på sms lån ställer ofta inte samma inkomstkrav som traditionella banker för att bevilja lånet. Detta innebär att de kan hjälpa till med din finansiella situation trots inkomstbegränsningar. Ibland kräver de endast en minimal årlig inkomst. Med sina unika regler och villkor fyller de en viktig nisch på låne-marknaden, särskilt för de kunder som finner det utmanande att få lån beviljade från större banker. Oftast handlar det om mindre lånesummor, vanligtvis mellan 1000 och 20 000 kronor.

Att ansöka om ett lån är enkelt, du kan göra det online och får svar inom en timme. Dessutom, beroende på vilken bank du använder, kan pengarna överföras till ditt konto redan samma dag. För att hitta en smslångivare som kan uppfylla dina krav rekommenderas att söka och jämföra olika långivare och deras sms lån online. Det är det mest effektiva sättet att hålla sig uppdaterad med de senaste villkoren, som kontinuerligt kan förändras.

Sms lån utan säkerhet

Banker som beviljar större lån vill vanligtvis ha bevis på att låntagaren är en pålitlig kund. Detta är för att säkerställa att kunden har förmåga att återbetala lånet, inklusive eventuella avgifter och räntor. Vid utlåning för fastigheter används ofta själva bostaden som säkerhet, vilket fungerar som en pant för banken ifall låntagaren misslyckas med återbetalningen. Denna typ av lån, med bostaden som säkerhet, är ofta det mest kostnadseffektiva alternativet på marknaden, eftersom lånen generellt sett blir billigare ju mer säkerhet banken har. Däremot kräver privatlån, snabblån och sms lån vanligtvis ingen säkerhet, vilket gör dem dyrare. Men fördelen med smslån är att de alltid kan ansökas om, oavsett om låntagaren har någon säkerhet att erbjuda eller inte.

Inte alla har något av värde att erbjuda banken som säkerhet för ett lån. Säkerhet kan också utgöras av ett arbetsgivarintyg eller andra bevis på att man har en fast inkomst. En stor fördel med sms lån är att långivare vanligtvis är beredda att bevilja mindre lånesummor utan krav på säkerhet. Detta kan vara en passande lösning för dem som inte kan erbjuda någon garanti för återbetalning, men som ändå är säkra på att de har en stabil ekonomisk situation.

Det bör noteras att personer med befintliga skulder eller ekonomiska svårigheter bör undvika att ta ytterligare smslån och öka sin skuldbörda, eftersom det kan bli kostsamt om de inte kan återbetala i tid. Sms lån bör bara tas om man är säker på att man kan betala tillbaka det lånade beloppet inom avtalad tid och verkligen behöver den typen av lån på grund av särskilda omständigheter.

Fördelar med sms lån

En av fördelarna med dessa långivare är att de använder alternativa kreditupplysningsbyråer, som Bisnode eller Creditsafe, vilket innebär att dessa lån inte kommer att synas i UC:s register om du senare ansöker om större lån från större banker. Att ta lån från dessa aktörer ger dig möjlighet att låna pengar trots betalningsanmärkningar, samtidigt som du behåller en ren UC-profil tills preskriptionstiden för betalningsanmärkningen löper ut.

För nya kunder erbjuder vissa långivare kostnadsfria sms lån, ett drag för att attrahera kunder i en konkurrenskraftig marknad. Eftersom villkoren kan ändras är det viktigt att se till att du har den mest aktuella informationen innan du ansöker om ett lån.

Risker med sms lån

Många som tänkt låna pengar via sms är oroliga över vilka risker som finns och hur stora dessa risker egentligen är. Till en början så kan det nämnas att det inte finns några risker alls utöver att det finns ett väldigt fåtal låneföretag ute på marknaden som är ute efter att låna personer som tänkt låna. Som tur är så är du i väldigt liten risk att faktiskt hamna i kontakt med dessa låneföretag då det finns många etablerade företag ute på marknaden som gör det lättare att sålla ut vilka låneföretag som är ärliga och vilka som inte är det. Vidare så kan inte dessa låneföretag arbeta hur länge som helst utan försvinner oftast väldigt snabbt efter att de har blivit, så att säga, upptäckta.

Vad kan låntagaren göra?

Som låntagare finns det mycket du kan göra. Börja först med att kolla upp det låneföretag som du tänkt låna ifrån. I alla fall om det är första gången du lånar från just det företaget. Har du tidigare lånat från ett låneföretag och det har gått precis som det skulle så behöver du inte oroa dig att något ska gå fel den andra gången. Varför det är viktigt att alltid kolla upp låneföretaget innan du går igenom med att ansöka om ett lån är för att om låneföretaget skulle vara oseriöst eller helt enkelt olagligt så finns det säkerligen andra som haft erfarenheter med företaget som de senare rapporterat in.

Vad är viktigt att tänka på?

Även om det egentligen inte räknas som en risk för dig som låntagare när du missar en återbetalning så är det fortfarande något du bör fundera över. Om inget annat så är i alla fall risken att du i framtiden förstör din egen ekonomi när du glömmer en återbetalning. Innan du går igenom att ansöka om ett sms lån bör du först vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Efter att du försäkrat dig om det bör du om det är ett nytt företag du lånar ifrån kolla upp företaget för att vara helt säker på att det inte blir några problem att låna ifrån dem.