Kreditupplysning

kreditupplysning

UC eller upplysningscentralen är ett kreditupplysningsföretag som många låneinstitut använder sig för att få information om framtida kunder. Att låna pengar utan UC innebär alltså att kreditgivaren gör en egen kreditupplysning eller använder sig av ett annat företag som erbjuder samma tjänst. Om du har betalningsanmärkningar och dålig kreditvärdighet kan det vara en bra idé att vända sig till en långivare som erbjuder lån utan UC. Företaget har då ingen koll på om du tidigare har varit sen med betalningar eller har haft andra problem. Med andra ord har du större chans att få ditt lån beviljat.

Risicum samt Nanokredit är två kreditgivare som vi rekommenderar vid lån utan UC. Den förstnämnda aktören gör sina kreditupplysningar hos Soliditet AB, medan Nanokredit gör sina egna. Hos Nanokredit är dessutom första lånet upp till 1500 kronor helt gratis, vilket kan vara värt att utnyttja!

Låna pengar utan kreditprövning

Att låna pengar utan kreditprövning är inte möjligt i dag på grund av ny lagstiftning. Att många personer tog smslån trots att det egentligen inte hade råd är största anledningen till den regeländringen. Det finns som nyss nämnts flera låneinstitut som gör sina egna kreditupplysningar. Dessutom finns det flera kreditgivare som erbjuder dig med betalningsanmärkningar att ändå låna pengar. Oavsett hur din bakgrund ser ut så är chansen stor att du får ett snabblån beviljat.

För den som har sökt på nätet för att teckna ett snabblån men kanske har en betalningsanmärkning så har man säkert också hört talas om lån med eller utan UC. UC är ett företag som långivare använder sig utav för att kontrollera den ekonomiska statusen hos sina potentiella kunder. Har man då en anmärkning sedan tidigare kan det vara svårt att får godkänt som låntagare. Men väljer man då ett företag som erbjuder snabblån utan UC så blandar man aldrig in sin personliga kreditvärdighet.

Detta är alltså väldigt bra för den som behöver snabba pengar men kanske har drabbats av en ekonomisk kris tidigare och därmed dragit på sig en anmärkning. Denna typ av snabblån har blivit väldigt populärt på sista tiden och efterfrågan på dessa lån har därmed ökat jämfört med vanliga SMS lån.