Återbetalning

återbetalning

Att inte klara att betala tillbaka ett lån är en mardröm för många. Som tur är så kan de flesta betala tillbaka sina lån men ibland händer det att man inte klarar att betala tillbaka sitt lån och då är det bra om man i förväg vet hur man agerar om när det inträffar.

Det värsta du kan göra i en situation där du inser att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet är att ignorera problemet. Ännu värre skulle möjligen vara att låna ännu mer pengar för att betala tillbaka gamla lån. Vad du hur som helst bör göra är att helt enkelt ta kontakt med det låneföretag din nuvarande (eller framtida) skuld kommer att ligga hos för att därefter arbeta ut ett plan.

Många låneföretag är beredda på att göra mycket för att göra ditt lån enklare att betala tillbaka och i slutändan rädda dig från att hamna hos till exempel kronofogden. Exempelvis så kan låneföretag frysa räntan, sänka någon avgift eller förlänga tiden för återbetalning. I vissa extrema fall så kan dom även skriva av lånet helt i utbyte mot att du betalar tillbaka det du nu kan.

Det som gör ditt lån allra billigast är du själv som betalar tillbaka det i tid. Alla lån blir otroligt dyra om du skulle missa en inbetalning då extra avgifter kan sättas in och räntan kan höjas markant, så undvik detta i möjligaste mån.